Moc zdrojů informací v češtině o Védské meditaci není. Tak jsem byl velmi rád, když mi jedna studentka poslala odkaz, že Meghan Markle medituje. O tomto v angličtině jsem věděl už dávno, protože jsme to "probírali" s kolegy, že Meghan jeden z nás naučil meditovat.

Ale o tomto, že "Meghan našla spirituální trik, který ji děla mnohem šťastnější" a který je v češtině, jsem vskutku nevěděl. Jsou tam zajímavé informace a jestli můžu, tak bych jich pár přidal a něco i vysvětlil.

Ten „mystický člověk“, kterého Meghan potkala, je Light Watkins. Jednou jsem ho potkal, když jsem žil v Austrálii, a připadal mi úplně normální. Ptal jsem se ho také na to, jestli je Light jeho skutečné jméno. Řekl mi, že se přejmenoval, že to tak cítil.

Rád bych zdůraznil fakt, že ze začátku Meghan shledávala meditaci velmi skličující, ale za rok již hovoří o „tichu, které otřáslo jejím světem“. Co je na tom tak důležité? Že vytrvala, nepřestala a medituje pořád. “Nemohu vysvětlit proč nebo jak, ale prostě se to stalo. Jsem mnohem šťastnější, a právě meditace je tím důvodem,” napsala.

Pro přesnění bych ještě rád uvedl na pravou míru jednu myšlenku autora článku, a to že „klíčem je najít si pohodlí, vnímat svůj dech, ztratit se ve svých myšlenkách a neodporovat žádné ideje, která projde vaší hlavou." To není úplně přesné. Klíčem určitě není najít si pohodlí ani vnímat svůj dech. Ztratit se ve svých myšlenkách je už přenější. Nejvíc se mi libí: ztratit se v procesu meditace. Takové moje osobní motto Védské meditace je "čím míň se snažíš, tím líp to funguje – čím míň se snažíš, tím víc získáš".