Ale já nemám čas!
Neumím zastavit myšlenky…
Nezvládnu to!

Myslíte si, že ostatní žijí jiný život, a proto mají šanci techniku Védské meditace zvládnout a úspěšně praktikovat, jenže ty vaše překážky jsou zkrátka moc velké a rozhodující?

Pojďme si společně vyvrátit nejčastější mýty a zbořit překážky, které jsou s meditací spojovány a které hlavně zcela zbytečně zabraňují, abychom vpustili do svého života něco tak dokonale přirozeného, jako je meditace – primitivní technika, díky které si sami dokážeme pomoci, uzdravovat mysl i tělo a rozkvétat s jejími blahodárnými účinky.

Nemám vůbec čas

Takže se nedokážu meditaci pravidelně věnovat.
Snad nejčastější mýtus, který slýchám. Naprosto ho chápu, ale vnímám ho naopak jako důvod, proč s meditací začít co nejdřív. Díky meditaci máte šanci v klidu zjistit, kde o čas přicházíte zbytečně. Dodá vám navíc dostatek energie pro efektivnější zvládání úkolů a plánování. Meditace sama o sobě zabere chvíli (bez nutnosti jakékoliv přípravy) a čas vám naopak do života přinese.

Nedokážu zastavit myšlenky

Takže meditace u mě nemá smysl, nebude vůbec účinná, protože jedna jediná myšlenka zničí celý efekt.
Tento mýtus je velmi rozšířený, ačkoli téměř nikdo nedokáže zastavit všechny myšlenky a ani v technice Védské meditace se tato dovednost nepředpokládá. Na kurzu vysvětluji, proč je naopak v pořádku nezastavovat násilně myšlenky a naučím vás, jak s takovou situací pracovat. Nemůžete nic zkazit, snad jen to, že nezačnete meditovat.

Meditace je složitá

Takže se ji nezvládnu naučit, nepůjde mi to.
Tento mýtus lze jednoduše vyvrátit mottem techniky Védské meditace, a to je „čím míň se snažíš, tím víc získáš“. Meditace, kterou vás naučím, je bez nadsázky primitivní záležitost, při které není nic špatně.

Nezvládnu správně sedět na zemi

Takže to nebude účinkovat.
Sezení na zemi se zkříženýma nohama určitě není podmínka pro účinnou meditaci, ani sezení na zemi jako takové. Není potřeba nic měnit, a to ani na fyzickém těle (ani sezení, ale například ani dýchání). Opět tu platí, že zkazit se dá především to, že nezačnete meditovat. Na kurzu si probereme moje doporučení, sám vám ukážu, jak na to. Žádného nepohodlí se rozhodně nebojte.

Nejsem věřící

Takže nemůžu správně meditovat.
Ano, je pravdou, že téma meditace je často (spíš nesprávně) spojováno s východním náboženstvím. Většině lidí se vybaví budhističtí mniši nebo jogíni v tureckém sedu. Může se pak zdát, že meditace je pro Evropana dnešní doby něco nepřirozeného až nepatřičného. Opak je ale pravdou, všichni přece máme svou mysl, o kterou se můžeme starat a dopřát si působení blahodárných účinků. Védská meditace je univerzální nástroj použitelný zcela nezávisle na víře, věku, národnosti, inteligenci, profesi nebo dosažených znalostech a zkušenostech.

Chybí tady další „ale“?

Napište mi o něm třeba hned, toto téma mě dlouhodobě velmi zajímá a opravdu rád se pokusím najít cestu ven.